Sokak lezzeti olan halka tatlısını evde yapmak mümkün! İşte tarifi...

İstanbul ve Adana başta olmak yurdun pek çok bölgesinde yoğun bir şekilde tüketilen halka tatlısını evde yapmakta mümkün. Halk arasında 'kerhane tatlısı' olarak bilinen halka tatlısı hangi malzemelerle ve nasıl yapılır? İşte halka tatlısı yapmanın püf noktaları...

12punto

Sokak lezzetleri deyince akla ilk olarak halka tatlısı gelmektedir.

İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir başta olmak üzere yurdun pek bölgesinde tüketilen halkı tatlısını evde yapmanın püf noktası ortaya çıktı.

Halka Tatlısı Yapımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı un


Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • İlk önce şerbetini hazırlayalım.
  • Küçük bir tencereye su ve şekeri alalım.
  • Şerbetimizi bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
  • Karıştırma kabına tüm hamur malzemelerini alalım.
  • Güzelce çırpalım.
  • Kaşığa yapışan bir hamur elde edelim.
  • Sıkma torbasının içine bu hamuru yerleştirelim.
  • Kısık ateşte ılıttığımız yağımıza hamuru halka şekli yaparak sıkalım.
  • Her iki tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbetin içine atalım.
  • 3-4 dakika kalması yeterlidir.

HALKA TATLISININ PÜF NOKTASI NEDİR?

Halka tatlısının en önemli püf noktası kızarttığınız yağın çok kızgın olmaması. Çok kızgın yağda kızartırsanız, hamur hemen kızarır ve içi pişmez.