Yufkadan Patlıcanlı Börek için pratik tarif
Bağırsak düzeni için oldukça faydalı olan patlıcanlı börek, yufkadan nasıl yapılır? Bir dilimi 220 kalori olan Patlıcanlı böreğin sosunu hazırlamak zor mu? İşte Patlıcanlı Börek için en pratik tarif...
12punto
5 çayı geleneğinin vazgeçilmezleri arasında yer alan patlıcanlı böreğin nasıl hazırlandığı ve yapımı esnasında hangi malzemelerin kullanıldığı araştırılıyor.
Patlıcanlı böreği 40 dakika gibi kısa sürede hazırlamak mümkün.
Patlıcanlı Börek Malzemeler:
•1 paket baklava yufkası (normal yufka da kullanabilirsiniz)
•Kurutulmuş domates (kullanmadan önce 7-8 dakika sıcak suda bekletelim)
•2 adet küçük boy patlıcan
•150 gr tulum peynir (arzu ettiğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
•1 yemek kaşığı tereyağı
Sos için;
•1 paket krema (200 ml)
•1 yumurta
•Karabiber ve tuz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Malzemeleri arzu ettiğiniz oranda kullanabilirsiniz.
Patlıcanlı Börek Yapılışı:
İşe ilk önce yufkaları videoda olduğu gibi borcama sıralamakla başlıyoruz. Baklava yufkası kullanırsanız 2-3 katı üst üste koyarak yapmalısınız.
Baklava yufkası kullanacaksanız eritilmiş tereyağını üzerine sürüyoruz. Normal yufkada tereyağı sürmenize gerek yok.
Yufkaların arasına patlıcan, peynir ve kurutulmuş domatesleri sıkıştırıyoruz. Sosunu da üzerine ilave edip 190 derecede alt üst sınmış fırına en az 35 dakikalığına gönderiyoruz. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir.