Ahmet Davutoğlu'nun açıklama yapacağı tarih belli oldu: Gelecek Partisi AKP'ye katılacak mı?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi’nin AK Parti’ye katılacağına ilişkin iddiaları reddetti. Özdağ ayrıca, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun yarın İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret edeceğini ve orada iddialara yanıt vereceğini duyurdu.

12punto

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi'nin AKP'ye katılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

AKP'ye katılacakları yönündeki iddialar üzerine 12punto'ya açıklamalarda bulunan Ankara Milletvekili Nedim Yamalı, "Biz de, bir sonraki seçime kadar neler yapabilirizin arayışı içindeyiz. Biz AK Parti kökenliyiz. Dolayısıyla görüşüyoruz. Buradan hemen 'geçiyorlar, geçecekler' gibi bir şey çıkartmamak lazım. Orada bizim yıllardır çalıştığımız arkadaşlar, "AK Parti'ye dönün, gelin" diyenler var" demişti.

Yamalı daha sonra, “AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte geçeriz" ifadeleri kullandı.

DAVUTOĞLU YARIN AÇIKLAYACAK

Yamalı'nın açıklamalarına da açıklık getiren Özdağ ANKA'ya konuştu.

"Bulunduğumuz yerdeyiz, muhalefet yapmaya devam ediyoruz. Ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız" diyen Özdağ, "5 kişi AK Partiye gidiyor diye haberler çıkıyor. En son benim adıma da çıktı ama arayıp bana soran yok" dedi. İddiaları, "Böyle bir şey yok" diyerek reddeden Özdağ, "Biz bir grup kurduk ve çok başarılı bir muhalefet olduk. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Musavat Dervişoğlu ile görüşecek. Dervişoğlu, genel merkezimize bir iadeiziyarette bulunacak. Görüşmeden sonra ise bir basın açıklaması gerçekleştirecek olan Genel Başkanımız, çıkan iddialara ilişkin açıklamalarda da bulunacak" dedi.