İmamoğlu'ndan Ahmak davası yorumu: Utanç verici

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ahmak Davası"yla ilgili adaletin hızlı bir karar vermesi gerektiğini belirtti.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hapis cezası talebiyle yargılandığı "Ahmak Davası" hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ankara’da Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının Genel Başkanlarını ziyaret eden İmamoğlu, adaletin işlemesi ve davanın hızlı bir şekilde sonuçlanması temennisinde bulundu.

'UTANÇ VERİCİ BİR DAVA'

Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş ziyaretlerinin ardından Türkiye Belediyeler Birliği önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakkında verilen hapis cezası kararının istinaf sürecinde olduğunu belirten İmamoğlu, "Türkiye yargı tarihinin bu kadar zemini olmayan, utanç verici başka bir dava var mıdır bilmiyorum. Umarım yargı, adaletli bir karar verir ve milletimize güzel bir mesaj çıkar. Ülkemizin kazanması için, adaletin işlemesi için umarım hızlıca karar çıkar" ifadelerini kullandı.

ÜCRETLİ KESİMİN SORUNLARININ FARKINDAYIZ

İmamoğlu, sabah saatlerinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye’nin ekonomik zorluklarının en çok ücretli kesimi etkilediğini vurgulayan İmamoğlu, "Türk-İş, Türkiye’nin en önemli emek örgütlenmelerinden biri. Bu konuda yoğun bir mücadele veriyorlar. Yerel yönetimlerin de ekonomik sıkıntıları var ve bu bağlamda, güçlü bir denge kurulması gerekiyor" dedi.