Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.728

İmamoğlu'ndan değişim vurgusu: 'CHP değişecek Türkiye değişecek'

CHP İstanbul İl Başkanlığı, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte "Tüzük Kurultayı Çalıştayı" gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin demokratikleşmesinin Türkiye'nin de demokratikleşmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

İmamoğlu'ndan değişim vurgusu: 'CHP değişecek Türkiye değişecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte "Tüzük Kurultayı Çalıştayı" düzenledi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi partilerin demokratikleşmesinin, ülkenin demokratikleşmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. İmamoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu erimiş ve sıkıntı çeken siyasi partilerin var olduğu bir ortamda, mevcut durumumuzla övünmeye veya gurur duymaya asla tahammülümüz olamaz. Bu gerçeği görerek önümüze bakmalıyız. Geçtiğimiz yıl partimizin 100. yılını kutladığımız etkinlikte, 'Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir' demiştik. Bu anlamda çok net ifade edeyim: Cumhuriyet Halk Partisi değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu sürecin, bu yolculuğun başka bir sonucu olamaz, olmamalıdır."

'ÇABAMIZIN KARŞILIK BULMASI MUTLU EDİYOR'

İmamoğlu, vatandaşların yaşanan krizlerde muhalefeti bir seçenek olarak görmemesinin parti içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 2023 seçim sonuçlarına değinen İmamoğlu, "Aynı şeyleri yaparak, aynı sonuçları alamayacağımızı seçimden bir gün sonra içim yanarak dile getirmiştim. Partide bu çabamızın karşılık bulması ve bugün böylesi bir zaman diliminin yaşanması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin en yüksek oyla birinci parti olması, beni çok mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

CHP DAHA KAPSAYICI BİR PARTİ OLMALIDIR 

Kalıcı politikalar ile yeni bir vizyon sunulmasının şart olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. En önemlisi, partinin kendi içinden başlayarak daha demokratik, daha katılımcı ve daha kapsayıcı bir partiye dönüşmesi şarttır" ifadelerini kullandı.

'TÜZÜK KURULTAYI ÖNEMLİ BİR ADIM'

Eylül ayında başlatacakları tüzük kurultayını, değişim hareketinin kalıcılaşması adına önemli bir adım olarak gördüğünü belirten İmamoğlu, İstanbul'da siyasete katılımın azalmasına dikkat çekti. İmamoğlu, bu durumun göz önünde bulundurularak vatandaşlarla daha güçlü bir diyalog kurulması gerektiğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Ekrem İmamoğlu CHP Tüzük Kurultayı