Çörçil (Churchill) nasıl yapılır? Pratik çörçil yapımı
Çörçil (Churchill), Türkiye'de yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Sadece birkaç malzeme ile yapılan bu içecek sağlıklı olmasından dolayı sıklıkla tüketilir. Çörçil malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Pratik çörçil tarifi...
12punto
Genellikle sıcak havalarda tüketilen Çörçil (Churchill), iç ferahlatıcı bir etkiye sahiptir.
Limon suyu, soda, tuz karışımından oluşan çörçil, midenin rahatlamasına yardımcı olması ile ön plana çıkıyor.
İçecekte bulunan limon suyu tansiyonun düşmesine yardım eder. Maden suyu ise yükselmesini engeller.
Bu durum tansiyonun dengelenmesini sağlar.
ÇÖRÇİL MALZEMELERİ
- Öncelikle ihtiyacınız olan maden suyudur. Herhangi bir maden suyunu tercih edebilirsiniz.
- Bir diğer malzeme limon olacaktır. İçerisine serpmek için tuz ve içeceği soğuk hale getirmek için de buz gerekir.
- Hazırlama aşamasında yapmanız gereken bir tutam tuzu bir bardağın dibine dökmek, ardından limon suyunu ilave edip karıştırmak olmalıdır.
- Sonrasında maden suyunu eklemelisiniz. Son olarak buz da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız çörçilin içerisine dilerseniz nane yaprağı da ekleyebilir ve servise hazır hale getirebilirsiniz.
ÇÖRÇİL NASIL YAPILIR?
- Su bardağı içerisinde 1 limon suyu, 1 çay kaşığı kadar tuzu karıştırın.
- Ardından 1 şişe sodayı köpürme ihtimaline karşı yavaşça ilave edin.
- Dilerseniz asit oranını düşürmek için sodayı açık bir şekilde bir süre
- beklettikten sonra karışıma ilave edebilirsiniz.
- Son olarak nane yaprağı, reyhan yaprağı gibi seçenekler ekleyip servis
- edebilirsiniz.