Çoban salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Çoban salatası, Türkiye'de çok yaygın olan bir salata türüdür. Yaz ayları başta olmak üzere diğer mevsimlerde de sıklıkla tüketilen salata çeşitlerinden olan çoban salata malzemeleri ve yapılışı yurttaşlar tarafından internette araştırılıyor.

Çoban salatası, Türkiye'de her evde tüketilen bir salata türüdür.
Genelde domates, salatalık, biber ve soğandan oluşur.
ÇOBAN SALATASI MALZEMELERİ NELER?
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet salatalık
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 kahve fincanı sirke veya limon suyu
ÇOBAN SALATASI NASIL YAPILIR?
- İnce şekilde doğranmış soğanlar tuzla ovularak diriliğinin gitmesi sağlanır.
- Soğan yıkanarak hazır hale getirilir.
- Salatalıklar, biberler, domatesler normal kalınlıkta doğrandıktan sonra bütün malzemeler karıştırılır.
- Karışıma tuz, sirke ve zeytinyağı konularak ezdirmeden çatalla karıştırılıp servise hazırlanır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

AKP milletvekili Ayşen Gürcan'ın içinde bulunduğu araç kazaya karıştı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde cuma tatili

Metropoll son anket sonuçlarını paylaştı: O partiden büyük yükseliş!

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı hakkında karar!

Siyasi Misyonerler!..

Erdoğan sonrası dönem AKP kulislerini karıştırdı

Ayşe Barım ile ilgili yeni gelişme

Avrupa'da bu hafta 3'te 3 yaptık: Türkiye kaçıncı sırada?

Açlık sınırı Türkiye'nin standardı oldu: Geçim değil, hayatta kalma mücadelesi

Gelecek Partisi'nden Erdoğan-Davutoğlu fotoğrafına açıklama
