Çoban salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Çoban salatası, Türkiye'de çok yaygın olan bir salata türüdür. Yaz ayları başta olmak üzere diğer mevsimlerde de sıklıkla tüketilen salata çeşitlerinden olan çoban salata malzemeleri ve yapılışı yurttaşlar tarafından internette araştırılıyor.

Çoban salatası, Türkiye'de her evde tüketilen bir salata türüdür.
Genelde domates, salatalık, biber ve soğandan oluşur.
ÇOBAN SALATASI MALZEMELERİ NELER?
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet salatalık
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 kahve fincanı sirke veya limon suyu
ÇOBAN SALATASI NASIL YAPILIR?
- İnce şekilde doğranmış soğanlar tuzla ovularak diriliğinin gitmesi sağlanır.
- Soğan yıkanarak hazır hale getirilir.
- Salatalıklar, biberler, domatesler normal kalınlıkta doğrandıktan sonra bütün malzemeler karıştırılır.
- Karışıma tuz, sirke ve zeytinyağı konularak ezdirmeden çatalla karıştırılıp servise hazırlanır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

'Geciken adalet, adalet değildir!' Çetin bir hesaplaşmanın eşiğindeyiz…

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

'Dolandırıldım' deyip şikayetçi oldu netice çıkmayınca öldürdü

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Kılıçdaroğlu cephesinden yeni hamle! Talimatı verdi

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisinden Bahçeli sözleri

Türkiye orman yangınlarıyla sarsıldı! Önce can sonra Azerbaycan

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Devlet Plânlama Teşkilatı neden ve nasıl kurulmuştu?
