Evde süt mısır nasıl haşlanır? Pratik süt mısır tarifi
Sindirim sistemini düzenleyen süt mısır, kış aylarında yoğun bir şekilde tüketilmektedir. Evde süt mısır nasıl haşlanır, hangi malzemeler kullanılır? Pratik süt mısır tarifi...
12punto
Haşlanmış mısır; bağırsakları temizler, hücreleri yeniler, yağ yakımını hızlandırır ve mide asitlerini düzenler.
'Süt mısır nasıl haşlanır?', 'Süt mısır malzemeleri neler?' ve 'Süt mısır tarifi nedir?' soruları cevap buldu.
SÜT MISIR NASIL HAŞLANIR?
- Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın.
- Mısırları düdüklü tencereye yerleştirin. Boyu uzun olan mısırları ise ikiye bölün.
- Mısırdan ayırdığınız yaprakları da mısırların arasına yerleştirin.
- Mısırların üzerinie iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.
- En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.
SÜT MISIR MALZEMELER
- Uygun tencere
- Süt mısır
- 2 adet küp şeker
- Bir çay bardağı süt
- Su
SÜT MISIR TARİFİ
- Öncelikle mısırın yaprakları (koçanları) ayrılır. Birkaç adet yaprak haşlama suyunun içine eklenir.
- Mısırın püskülleri tamamen temizlenir.
- Tencereye su doldurulur ve mısır içine yerleştirilir.
- Tencerenin boyutuna göre mısırlar bölünebilir.
- Son olarak şeker ve süt eklenir, haşlanması için ocağa alınır.
- Haşlanmış süt mısırı hazır