Bal kabağı pastası evde nasıl yapılır?
İçerisinde folik asit ve demir mineralini barındaran bal kabağı pastası tarifi araştırılıyor. Pratik bal kabağı pastası tarifini sizler için derledik.
Özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketimi yaygınlaşan bal kabağı pastası, yurttaşların severek tükettiği tatlılar arasında yer alıyor. menülerinde yer alıyor.
İnternet kullanıcılarının arama motorlarında arattığı 'Bal kabağı pastası malzemeleri nelerdir, bal kabağı pastası evde nasıl hazırlanır?' soruları cevap buldu.
Bal Kabağı Pastası Malzemeler:
Bal kabağı katmanı için;
-1 kg bal kabağı
-1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
-1 litre süt
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için:
-2 paket yulaflı bisküvi (250 gr)
-2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Bal Kabağı Pastası Hazırlanışı:
-Öncelikle pastanın tabanı için iki paket yulaflı bisküviyi rondoya alalım. Kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirelim.
-Bisküvilerin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını ilave ederek elimizle yoğuralım.
-İyice karıştıktan sonra tereyağlı bisküvileri pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba aktaralım.
-Bir spatula veya kaşık yardımıyla üzerine bastırarak kalıba yerleştirelim. Ben şu anda 25 cm kelepçeli kalıp kullanıyorum aşağı yukarı bu ölçülerde herhangi bir kalıbı kullanabilirsiniz.
-Diğer taraftan pastanın muhallebisi için tencereye süt, un ve toz şekeri alalım.
-Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
-Kaynamaya başladıktan sonra muhallebiyi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Yağ eriyinceye kadar muhallebimizi iyice çırpalım.
-Hazırladığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşalttıktan sonra üzerini spatula ile düzelterek soğumaya bırakalım.
-Bu arada bal kabağı katmanı için tencereye aldığımız bal kabağına toz şekeri ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat süreyle pişirelim. Pişme süresi kabakların büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Çatalla kontrol ettiğinizde kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir.
-Suyunu süzerek uygun bir kaseye aktardığımız bal kabaklarını blenderla püre haline getirelim.
-Hazırladığımız bal kabağı püresini de muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
-İyice soğuduktan sonra üzerine ceviz kırığı ve tarçın serperek 1 gece buz dolabında dinlenmeye bırakalım.
-Sürenin sonunda dinlenen pastamız servise hazır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi