Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...

Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Marmaray'da babaya yapılan saldırının perde arkası ortaya çıktı!

Teğmenler olayında 'Dört Dörtlük' tasfiye!..

Murat Ongun'u gözaltına alan Başkomiser ile ilgili dikkat çeken iddia

Ekonomik bağımsızlık öyküsü: Bir Karış Fazla Şimendifer

Gazeteler, İBB'ye 5. dalga operasyonunu nasıl gördü?

Aziz Yıldırım sahaya indi, Fenerbahçe'de imza sayıları katlanarak arttı

Bu telefonlar kullanıcıları adım adım izliyor

Yorulduk!

Miss World 2025'in birincisi belli oldu

Galatasaray transferdeki rotasını belirledi
