Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...
Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Yenidoğan Çetesi üyesi Renas Kılıç'tan skandal itiraf
Bu akşam TV'de ne var? 21 Kasım Perşembe TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı