Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...

Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Kıbrıs’tan da vazgeçmediysek... Nerede bu devlet?!

Özgür Özel’den Parti Meclisi’nde önemli değişim

CHP'de cumhurbaşkanlığı adaylığı için çarpıcı iddia

Özgür Özel'in anahtar listesine ilk girecek isimler belli oldu

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ilk 11'leri belli oldu

AVM'ler sessizdi: Tüketim boykotu etkisini gösterdi

6 Nisan Pazar günü hangi yapım reyting birincisi oldu?

İstanbul Valiliği'nden sürpriz kar uyarısı! Salı gününden itibaren...

Yurttaşlar 'yeni açılım sürecine' mesafeli!

Sarayda Gaye Erkan sürprizi mi? Ekonomi yönetiminde çatlak endişesi
