Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...

Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde cuma tatili

Metropoll son anket sonuçlarını paylaştı: O partiden büyük yükseliş!

Siyasi Misyonerler!..

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı hakkında karar!

Erdoğan sonrası dönem AKP kulislerini karıştırdı

Ayşe Barım ile ilgili yeni gelişme

TSK'dan ihraç edilen Teğmen Ebru Eroğlu'na çirkin sözler

AKP’den belediyelere yeni yasa tasarısı

Avrupa'da bu hafta 3'te 3 yaptık: Türkiye kaçıncı sırada?

Açlık sınırı Türkiye'nin standardı oldu: Geçim değil, hayatta kalma mücadelesi
