Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...
Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi: 2 kadını öldürmüş
Avcılar E5'te feci kaza!
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri açıklandı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
İklim krizinin dünyaya etkileri ne olacak?
Tanımlar Sözlüğü