Pazı ile yapılan yemekler
Koyu yeşil renge sahip olan pazı, yaban pancarı ya da yabancı ıspanak olarak da bilinen bir tür bitkidir. Kış aylarında yoğun şekilde tüketilen pazı ile hangi yemekler yapılır? İşte cevabı...
12punto
Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişen pazı, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Pazı; kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından zengindir.
Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Ülkemizde genelde çiğ olarak tüketilen pazı ile yapılacak çok sayıda yemek mevcuttur.
PAZI İLE YAPILACAK YEMEKLER
- Pazılı Hamsi Tava
- Pazı Dolması
- Pazılı Barbun Tava
- Fırında Pazılı Çipura
- Pazılı Börek
- Yoğurtlu Pazı Çorbası
- Üçgen Pazı Dolması