Kış sebzesi: Karnabahar faydaları
Vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan karnabahar, genellikle kış aylarında tüketilir. Çok beğenilen ve hemen her evde pişen karnabaharın insan sağlığına çok sayıda faydası bulunmaktadır.

Turpgiller ailesinden olan karnabahar, fosfor ve vitamin bakımından oldukça zengindir.
Karnabahar en çok haşlama yöntemiyle pişmektedir.
Karnabahar pişirirken içerisine koyulacak defne yaprağı ve sirkenin karnabahar kokusunu engelleyeceği de bilinmektedir.
KARNABAHAR FAYDALARI
- İçerdiği sülforafan ve indol nedeniyle karnabahar kanser türlerinin gelişme riskini azaltıyor.
- Yüksek lif içeriğine sahip olan karnabahar daha hacimli ve yumuşak bir dışkı sağlayarak kabızlığı önleyebiliyor.
- İçerdiği manganez, C ve K vitaminleri sayesinde karnabahar antioksidan destek sağlıyor.
- Karnabahar tüketiminin düşük kardiyovasküler hastalık riski ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.
- Aynı zamanda karnabahar kolorektal sağlığın korunmasına da yardımcı olabiliyor.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

'Geciken adalet, adalet değildir!' Çetin bir hesaplaşmanın eşiğindeyiz…

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

'Dolandırıldım' deyip şikayetçi oldu netice çıkmayınca öldürdü

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Kılıçdaroğlu cephesinden yeni hamle! Talimatı verdi

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisinden Bahçeli sözleri

Türkiye orman yangınlarıyla sarsıldı! Önce can sonra Azerbaycan

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Devlet Plânlama Teşkilatı neden ve nasıl kurulmuştu?
