Pırasa yemeği nasıl yapılır?

Pırasa, yılın her mevsiminde yetişen veya iki senede bir yetişen ve genellikle yaprakları için yetiştirilen bir bitkidir. Ülkemizde pırasa yemeği severek tüketilmektedir. Peki, pırasa yemeği nasıl hazırlanır? İşte cevabı...

12punto

Ülkemizde en çok İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'de yetişen pırasa, A ve C vitaminleri bakımından zengin bir besin kaynağıdır. 

1 porsiyonunda 185 kalori bulunan pırasa yemeği sofraların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Peki, pırasa yemeğinde hangi malzemeler kullanılır ve nasıl hazırlanır?

Arama motorlarında yurttaşlar tarafından aratılan soruların cevapları...

PIRASA YEMEĞİ MALZEMELER

  • 6 dal pırasa
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım fincan pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

PIRASA YEMEĞİ HAZIRLANIŞI

  • Pırasalar temizlenir 1'ler cmlik doğranır.
  • Bol su ile yıkanır ve süzülür.
  • 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyularak halka şeklinde dilimlenir.
  • Tencereye sıvı yağ dökülür. Yağ kızdırılınca salça eklenir ve kavrulur.
  • Üzeriner rendelenmiş domates eklenir ve 1-2 tur karıştırılır.
  • Karışıma havuç ilave edilir ve 2-3 dk kavrulması sağlanır.
  • Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar beklenilir.
  • Yıkanmış pirinç ilave edilir, tuz ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su koyulur. Su gerekirse sonradan ilave ederek ayarlanır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır. Havuçlar ve pırasalar pişene kadar karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Sıcak ya da soğuk servis edilir.