Supangle nasıl hazırlanır? Supangle tarifi

Supangle ya da sup, şeker, nişasta, süt, tereyağı ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir çikolatalı puding çeşididir. Peki, supangle nasıl hazırlanır? İşte supangle tarifi...

12punto

Supangle geleneksel olarak öğütülmüş ceviz, badem, antep fıstığı veya rendelenmiş hindistan cevizi ile süslenir.

Genellikle soğuk servis edildiğinden, üstüne bir top dondurma konulabilir.

Supangle adı Fransızcada İngiliz çorbası anlamına gelen soupe anglais’den gelmektedir.

SUPANGLE TARİFİ

  • Supangle İçin Gerekli Malzemeler / 4 kişilik
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
  • Fındık veya Antep fıstığı (isteğe bağlı)

SUPANGLE NASIL YAPILIR?

  • Bir tencerede sütü kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
  • Ayrı bir kapta toz şeker, kakao, un ve nişastayı karıştırın.
  • Kaynamakta olan süte hazırladığınız karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan karışıma vanilya özü ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında, supangle karışımını kaselere veya supangle kaplarına dökün.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında en az 2-3 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Soğuyan supangle’ları çikolata sosuyla süsleyin.
  • Üzerine hindistan cevizi serperek ve isterseniz fındık veya Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
  • Supangle servis edilmeden önce iyice soğutulmalı ve üzeri çikolata sosuyla süslenmelidir.