Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'a enflasyon hatırlatması yapmıştı: 'Tayyip Bey'e Sadık Abi mi lazım?'

Gazeteci Murat Yetkin, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın apartman görevlisi Sadık Abi ile arasındaki enflasyon diyalogu üzerine kaleme aldığı yazıda, “Recep Tayyip Bey’e de bir Sadık Abi mi lazım sizce Hafize Gaye Hanım?” diye sordu.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'a enflasyon hatırlatması yapmıştı: 'Tayyip Bey'e Sadık Abi mi lazım?'

Gazeteci Murat Yetkin, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın apartman görevlisi Sadık Abi ile arasındaki enflasyon diyalogu üzerine açıklamalarda bulundu.

"TAYYİP BEY'E SADIK ABİ Mİ LAZIM?"

“Erkan’ın apartman görevlisi Sadık Abi'den tüketici istihbaratı alması görünenden daha değerli bir gösterge. Gıda fiyatlarından kiralara dek halkın yaşadığı sorunlara ekonomi yönetişminden daha aşina olduğu izlenimi veriyor” diyen Yetkin, “Recep Tayyip Bey’e de bir Sadık Abi mi lazım sizce Hafize Gaye Hanım?” diye sordu.

"EVETEFENDİMCİ EKONOMİ DANIŞMANLARININ YANI SIRA..."

Yetkin yazısında ayrıca şunları söyledi:

“AK Parti MKYK toplantısında Şimşek’in kemer sıkma çabalarından yakınırcasına kesenin ağzını biraz daha açmasını isteyen üyelere Erdoğan “Mehmet Bey’e karışmıyorum. O kendisi karar veriyor” derken aslında 31 Mart sonucuna göre U-dönüşü gerekirse hesabı kime keseceğini de göstermiş oluyordu. O nedenle Hafize Gaye Hanım gibi Mehmet Bey’in de halkın gözüyle olan biteni kendisine duyuracak, tartışacak Sadık Abi’ye ihtiyacı olabilir. Bana kalırsa Cumhurbaşkanı Erdogan’ın da TCMB Başkanı Erkan’a danışarak Sadık Abi’yi bir dinlemesinde, daha iyisi, evetefendimci ekonomi danışmanlarının yanı sıra bir de Sadık Abi bulmasında halkın ve ülkenin bakımından fayda var” 


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Murat Yetkin Sadık Abi