Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bilim insanları uzayda devasa bir yapı keşfetti

İngiltere'deki Central Lancashire Üniversitesinden (UCLan) bilim insanları, uzayda kozmolojiyle ilgili bazı temel varsayımlara "meydan okuyan" halka şeklinde devasa yapı keşfetti.

Bilim insanları uzayda devasa bir yapı keşfetti

İngiltere'deki Central Lancashire Üniversitesi'nden bilim insanları, uzayda kozmolojiyle ilgili temel varsayımlara meydan okuyan devasa bir halka şeklinde yapı keşfettiklerini açıkladı. Bu keşif, Amerikan Astronomi Topluluğu'nun New Orleans'ta düzenlediği toplantıda duyuruldu.

"Büyük Halka" olarak adlandırılan bu yapı, dünyadan yaklaşık 9,2 milyar ışık yılı uzakta bulunuyor. Yapının çapının 1,3 milyar ışık yılı, çevresinin ise yaklaşık 4 milyar ışık yılı olduğu belirtiliyor. Bu devasa yapı, çıplak gözle görülemiyor ancak görülebilseydi, dünyadan bakıldığında Ay'ın yaklaşık 15 katı büyüklüğünde gözükeceği ifade edildi.

UCLan'da doktora öğrencisi Alexia Lopez, yapıya ilişkin verilerin dünyaya çok uzak bir mesafeden geldiğini ve bu verilerin evrenin şimdikinden yaklaşık 1,8 kat daha küçük bir zaman diliminden geldiğini belirtti. Bu yeni keşif, kozmologların mevcut teorilere göre bu tür yapıların var olma olasılığını düşünmedikleri bir boyutta olduğunu ortaya koydu.


Haber Kaynağı : AA

uzay İngiltere Amerika