Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fotoğraflarınızdan istemediğiniz nesneleri yapay zeka ile silin!

Microsoft, Fotoğraflar uygulamasına yapay zekâ destekli yeni bir özellik ekledi. Bu özellik sayesinde, fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri kolayca silebilir ve arka planı otomatik olarak doldurabilirsiniz.

Fotoğraflarınızdan istemediğiniz nesneleri yapay zeka ile silin!

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows işletim sistemi için geliştirdiği Fotoğraflar uygulamasına yeni bir özellik ekledi. Yapay zekâ destekli bu özellik, bir görüntüdeki belirli bir nesnenin silinmesini ve silinen bölgenin arka plana uygun hâle getirilmesini sağlayacak. Bu özellik, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde kullanılabilir olacak.

Microsoft'un yapay zekâ üzerine yaptığı çalışmalar, fotoğraf düzenleme konusunda önemli gelişmeleri beraberinde getiriyor. Geçmişte Paint ve Fotoğraflar uygulamalarına bir dizi yapay zekâ özelliği ekleyen firma, şimdi bu özelliklere bir yenisini daha eklemiş oldu. Ancak, belirtilmelidir ki Fotoğraflar uygulamasının yapay zekâ destekli silgi özelliği şu an için Windows Insider kullanıcıları için erişime açılmış durumda. Kararlı sürüm kullanıcıları, bu yeni özelliğe erişmek için bir süre daha beklemek zorunda kalabilirler.

Microsoft tarafından paylaşılan bir demo, özelliğin oldukça basit bir şekilde kullanılabileceğini gösteriyor. Bir kullanıcı, Fotoğraflar uygulaması üzerinden bir görüntüyü açtıktan sonra silgi aracını seçip görüntü üzerinde istenmeyen bir bölümü seçebilir. Özellik, seçilen bölgeyi otomatik olarak temizleyip, arka plandaki görüntüye uygun hâle getirecek.



Haber Kaynağı : 12punto

fotoğraf Microsoft Windows 11 Windows 10