Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Google haritalardan yollarını bulmaya çalışan turistler bataklıkta mahsur kaldı

İki Alman turist, Google Haritalar üzerinden gelen direktifleri takip ederek, dünyanın en vahşi bölgelerinden biri olan Avustralya ormanlarının derinliklerine indiler ve oradan tekrar çıkabilmeleri bir hafta sürdü.

Google haritalardan yollarını bulmaya çalışan turistler bataklıkta mahsur kaldı

Philipp Maier ve Marcel Schoene, Cape York Yarımadası'nın güneydoğusundaki tropik şehir Cairns, Queensland'den, 40 km uzaklıktaki küçük Bamaga kasabasına kadar günü birlik küçük bir gezi yapmak istediler, ancak bu girişim onlara bir hafta boyunca yaklaşık 1.000 km'lik bir hayatta kalma macerasına sürükledi.

Chip.com.tr'deki habere göre çift, Google'ın navigasyon hizmetinin direktiflerini dinleyerek bölgenin ana ulaşım bağlantısı olan Yarımada Kalkınma Yolu'ndan toprak bir yola ve bir milli parka saptı. Altmış kilometre sonra dört çeker araçları çamura saplandı ve yola yürüyerek devam etmek zorunda kaldılar. 

Çiftin kaybolduğu yer, Avustralya'nın en vahşi doğasına sahip ve İngiltere büyüklüğündeki alanda sadece 18.000 kişi yaşıyor.

GOOGLE YÖNLENDİRMEDEKİ HATANIN ARAŞTIRILDIĞINI AÇIKLADI

Çift araçlarını bırakıp geri dönmeye çalışsalar da, yağan yağmurlar, fırtınalar bölgenin sele kapılmasına da neden oldu. Çıkış yolu aradıkça daha da bilinmez noktalara doğru ilerlediler ve bir hafta boyunca gece gündüz, timsahlar ve yılanlarla dolu bu vahşi doğada korkunç bir deneyim yaşadıktan sonra ana yola dönmeyi başardılar.

Google, bu yanlış yönlendirmenin nedenlerini araştırdığını açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Avustralya google