Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

iPhone'un özelliği Android telefonlara geliyor!

Google, Android 14 için Pil Sağlığı özelliği üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellik, iPhone'lardaki Pil Sağlığı özelliğine fazlasıyla benzeyecek. Özellik, bataryanın durumunu gösterecek ve kullanıcılara, neler yapabilecekleri konusunda ipuçları da sunacak.

iPhone'un özelliği Android telefonlara geliyor!

Google'ın Android 14 için geliştirdiği "Pil Sağlığı" özelliği üzerinde çalıştığı belirlendi. Bu yeni özellik, iPhone'lardaki Pil Sağlığı özelliğine oldukça benzeyecek. Ancak, özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, iOS ekosistemindeki en etkili özelliklerden biri olan "Pil Sağlığı", iPhone kullanıcılarına batarya durumları hakkında bilgi veriyor ve değiştirilip değiştirilmemesi konusunda önerilerde bulunuyor. Yeni gelen bilgilere göre, bu özellik kısa süre içinde Android platformuna da gelebilir.

Google'ın Android 14 QPR2 Beta 2 sürümünde gizli bir "Pil Sağlığı" sayfası bulunduğu ortaya çıktı. Bu sayfa, iPhone'lardaki gibi batarya durumunu gösterirken kullanıcılara aynı zamanda bu durumu iyileştirmek için neler yapabilecekleri konusunda ipuçları sunuyor. Google, bu özelliği Android 14'ün standart bir parçası haline getirdiğinde, Android kullanıcıları da batarya sağlıklarıyla ilgili detaylı bilgiler alabilecekler.

Gerçekte, Android ekosistemine pil sağlığını gösteren üçüncü taraf uygulamalar ve özel kodlar zaten bulunuyordu. Ancak, bu uygulamalar kullanıcılar için her zaman kullanımı kolay değildi. Geliştirilen yeni özellik, kullanıcıların "Ayarlar" bölümüne giderek, batarya durumu ile ilgili detaylı bilgilere rahatça erişmelerini sağlayacak.

Google, Android 14'ü duyururken bu özellik hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle, Pil Sağlığı özelliğinin kullanıcılara ne zaman sunulacağı ve neler sunacağı konusunda net bir bilgi şu an için mevcut değil.


Haber Kaynağı : 12punto

google Apple iPhone Android 14