Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft 30 yıllık uygulamayı kaldırıyor

Microsoft bir açıklama yaparak WordPad'i sonlandıracağınıçıklamıştı. Windows 11 Insider Preview Build 26020 sürüm notları, WordPad'e ne zaman ve ne şekilde veda edeceğimizi ilan etmiş oldu. WordPad'in emekliye ayrılması, Microsoft'un bir sonraki kararlı güncellemesiyle gerçekleşecek.

Microsoft 30 yıllık uygulamayı kaldırıyor

Microsoft'un açıklamasına göre Windows 11 Build 26020'den itibaren Windows 11 için temiz kurulum gerçekleştirildiğinde WordPad uygulaması otomatik olarak kurulmayacak.

Webtekno'da yer alan habere göre daha sonraki güncellemelerle birlikte ise WordPad uygulaması, yüklü olduğu bilgisayarlardan da kaldırılacak ve uygulama kullanıcı istese de yeniden yüklenemeyecek. Böylece WordPad uygulaması, kalıcı olarak kullanımdan kaldırılmış olacak.

WORDPAD NE AMAÇLA KULLANILIYORDU

WordPad uygulaması ilk kez 1995 yılında, Windows 95 işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunuldu. Microsoft Write uygulaması yerine yayımlanan uygulama, NotePad uygulamasından daha gelişmiş olsa da Microsoft Word kadar fazla özellik sunmuyordu. 

Microsoft, 30 yıla yakın sürede WordPad'i güncel ihtiyaçları karşılayacak şekilde geliştirmeye çalışsa da özellikle Google Doküman'ların ücretsiz bir şekilde daha iyi bir seçenek sunması, WordPad'in atıl bir duruma düşmesine neden oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Microsoft Windows 11 WEB