Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft, Apple'ın App Store değişikliklerini eleştirdi

Microsoft, Apple'ın Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası kapsamında App Store için yaptığı değişiklikleri eleştiren şirketler arasına katıldı. Xbox patronu Sarah Bond, yaptığı açıklamada Apple'ın eylemlerini değerlendirdi.

Microsoft, Apple'ın App Store değişikliklerini eleştirdi

Microsoft, Apple'ın Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası kapsamında App Store'da yaptığı değişikliklere eleştiri getiren şirketler arasına katıldı. Xbox'un başkanı Sarah Bond, Apple'ın eylemlerini değerlendirerek bu konudaki endişelerini dile getirdi. Bu eleştiriler, Epic Games CEO'su, Spotify CEO'su, Firefox CEO'su ve diğer birçok şirketin Apple'ın App Store değişikliklerine yönelik eleştirilerine katıldığı bir döneme denk geliyor.

Apple'ın AB düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla hazırladığı yeni plan, üçüncü taraf mağazalarda faaliyet gösteren uygulamaların ilk 1 milyon indirmenin ardından her indirme için 0,50 € ödemesini gerektiren bir sistem içeriyor. Ayrıca Apple, üçüncü taraf ödeme sistemlerini kullanan geliştiricilerden yüzde 17 komisyon almaya devam edecek.

Xbox Başkanı Sarah Bond, Microsoft'un endişelerini ifade ederek, "Apple'ın yeni politikası yanlış yönde atılmış bir adım. Umarız önerdikleri planla ilgili geri bildirimleri dinlerler ve herkes için daha kapsayıcı bir gelecek için çalışırlar" dedi. Bond, şu anda Microsoft'un tüm Xbox platform ve donanım çalışmalarını denetlediğini ve ayrıca bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen kendi Xbox mobil mağazasını aktif olarak geliştirdiklerini de belirtti.

Microsoft'un Xbox mobil mağazası, Apple ve Google'ın mobil oyun mağazalarına alternatif bir platform olma amacı taşıyor. Mağazada Activision Blizzard'ın içerikleri de dahil olmak üzere popüler oyunlar yer alması bekleniyor.

Apple'ın App Store politikalarına ve ödeme işlemlerine karşı çıkan Epic Games CEO'su Tim Sweeney ile Spotify gibi diğer şirketlerin eleştirileriyle birlikte, Avrupa Birliği'nin Apple'ın değişikliklerine bir yanıt vereceği ve gerekirse müdahale edeceği belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Activision Blizzard Avrupa Birliği Epic Games Microsoft Apple