Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft'tan Copilot reklamı: Kilit ekranında QR kod!

Microsoft, Windows 11 kilit ekranında Copilot'ı tanıtmak için garip bir yöntem kullandı. Ekranın ortasında duran QR kod tarandığında kullanıcılar Copilot'ın internet sitesine yönlendiriliyor.

Microsoft'tan Copilot reklamı: Kilit ekranında QR kod!

Microsoft'un Windows 11 üzerinde yeni denemeler yaptığı ortada, hatta bunlar oldukça açık bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bir QR kodu ekranın ortasında duruyor, hatta bazen tam olarak ortada bile değil.

Belki tam olarak ne yapmak istedikleri anlaşılmıyor, ancak Microsoft'un farklı şeyler denemeye çalıştığı kesin. Diğer işletim sistemlerinde benzer şeyler yapılmadı mı diye düşünebilirsiniz, ancak bu kez durum farklı. Çünkü asıl vurgulanan şey yapay zeka. Yapay zeka yarışında şirketler, nereye gittiklerini bilmeden cesur adımlar atıyorlar.

Bu durumda tuhaf durumlarla karşılaşmamak neredeyse imkansız. İlginç yapay zeka girişimlerinden, en basit işleri bile yapay zeka olarak tanımlamaya kadar birçok gülünç durumla karşılaştık. Şimdi ise en basit olanlarından biri karşımızda duruyor. Microsoft, Copilot'ı daha fazla kişiye ulaştırmak istiyor ve bunun için Windows'un kilit ekranına QR kodları yerleştiriyor.

Duvar kağıdının tam hali ise bu şekilde:

Ekranın ortasında garip ve şüpheli duran bir QR kodu, herkes tarafından taranmayacak. Ancak tarayanlar için de büyük bir sürpriz yok. QR kod taratıldığında, kullanıcılar Copilot'ın internet sitesine yönlendiriliyor. Burada, mobil uygulamayı indirmek için ayrı QR kodlar da bulunuyor.

Microsoft için bu yöntemin oldukça basit ve kolay olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zira kodlar bile ortalanmamış. Sadece görselle birleştirilip kullanıcılara gönderilmiş. Neowin'e ulaşan Microsoft yetkilileri, bunun 'eğitim amaçlı olduğunu' ve 'kaldırıldığını' belirtti.

Yani artık bu tür duvar kağıtları görmeyeceğiz. Ancak iş bu noktaya geldiyse, Copilot reklamları için hangi yöntemlerin kullanılacağını merak etmemek elde değil.


Haber Kaynağı : 12punto

Copilot Microsoft Windows 11