Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Siber saldırılarda yeni tehdit: ChatGPT!

Microsoft ve OpenAI'dan gelen bilgilere göre siber saldırganlar, ChatGPT gibi büyük dil modellerini kullanarak saldırılarını daha da karmaşık hale getiriyor.

Siber saldırılarda yeni tehdit: ChatGPT!

Microsoft ve OpenAI, siber saldırıların daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla ChatGPT gibi yapay zeka modellerini kullanan grupların varlığına dair açıklamalarda bulundu.

Microsoft ve OpenAI'den gelen açıklamalara göre, saldırganlar uzun bir süredir büyük dil modellerini kullanarak saldırılarını daha sofistike hâle getirmiş durumdalar. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore merkezli saldırı gruplarının, ChatGPT gibi araçları kullanarak hedeflerini inceledikleri, kodlarını geliştirdikleri ve sosyal mühendislik tekniklerini güçlendirdikleri tespit edildi.

Microsoft'un blog gönderisine göre, siber saldırganlar devletler tarafından desteklenen gruplar ve diğer gruplar, yapay zekâ teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte yeni teknolojileri kullanmak için yöntemler geliştiriyorlar. Bu yöntemler arasında phishing, sosyal mühendislik ve basit manipülasyon tekniklerinden başlayarak uyduların çalışma prensiplerinin detaylandırılmasına kadar geniş bir yelpazede bulunuyor.

Saldırgan gruplar arasında oldukça tanınmış ekipler de mevcut. Bu gruplar arasında Rusya ile bağlantılı olan Strontium adlı grup, Rusya-Ukrayna savaşı ve Hillary Clinton'ın maillerinin ortaya çıkarılmasında rol almış olan Fancy Bear, Kuzey Koreli Thallium gibi organizasyonlar yer alıyor. İranlı hacker grubu Curium ise phishing saldırıları ve antivirüs yazılımlarından kaçınmak için bu modelleri kullanıyor.

Microsoft, bu tür saldırılarla başa çıkmak için daha fazla yapay zekâ kullanımına yöneliyor. Firmanın geliştirdiği yapay zekâ modelleri, bu tür saldırıları tespit edip etkisiz hâle getirme konusunda yardımcı oluyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ChatGPT Microsoft