Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sony, oyun sektöründe kan kaybediyor

Sony 2023 yılını karla kapatmasına rağmen, oyun sektöründe beklentilerin oldukça altında kaldı. İşte detaylar...

Sony, oyun sektöründe kan kaybediyor

Sony, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 10 artırdığını açıkladı. Bunun sebebinin ise şirketin finans, film ve müzik alanındaki başarısı olarak gösteriliyor. Hatta firmanın 2025 yılında finans departmanını ayırarak, kendine bağlı Sony Finansal Grup adında bir şirket kurmayı planladığı konuşuluyor. Sony böylece, oyun ve eğlence sektörlerine daha fazla ağırlık vermek istiyor.

SONY, OYUN ALANINDA HEDEFLERİ TUTTURAMADI

Bir dönem yalnızca elektronik donanımlarıyla bilinen Sony, başta oyun olmak üzere birçok farklı sektör için orijinal içerik ve donanımlar üretmeye başlamıştı. Ancak şirket 2023 yılı için 25 milyon adetlik bir PlayStation 5 satışı öngörürken, sadece 16.4 milyon adet satarak bu tahminin oldukça altında kaldı.

SATIŞLAR AZALDI

Yatırımcılar oyun sektöründeki düşüşü yakından takip ederken, Microsoft’un Xbox platformu için yaptığı büyük satın alımların şirketin üzerine bir baskı oluşturduğu öne sürülüyor. Oyun sektöründeki düşüşün en önemli sebepleri, kar marjını oldukça kısan kampanyalar ve başta PlayStation olmak üzere oyun donanımı satışlarının azalması olarak gösterildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Kampanya Oyun PlayStation Sony