Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ülker Gebze fabrikasında otomasyon devrimi!

Ülker, Gebze fabrikasında üretimde verimlilik ve sürdürülebilirliği artırmak için 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Arçelik ve SK Robotik işbirliğiyle geliştirilen robotlar, ham madde ve malzeme tedarikinde insan gücüne ihtiyaç duymadan 7/24 çalışacak.

Ülker Gebze fabrikasında otomasyon devrimi!

Ülker, Gebze fabrikasında 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, dijitalleşme ve teknolojiyi iş süreçlerinde etkin bir şekilde kullanmayı hedefleyen Ülker, Gebze fabrikasında yeni bir teknoloji yatırımı gerçekleştirdi.

Fabrikanın altyapısına uygun olarak geliştirilen 20 otonom mobil robot, fabrika içinde ham madde ve malzeme tedariki için çalışmaya başladı. Robotlar, tesis operatörü tarafından sisteme girilen taleplere göre hareket ederek, malzemeleri depodan alıp belirtilen noktalara teslim ediyor.

Günde 150 sefer yapabilen ve 53 kilometre yol katedebilen robotlar, fabrikanın farklı bölümlerinde 2 kilometrelik bir güzergahta hareket edebiliyor. Asansör çağırma ve yükleme gibi görevleri yerine getiren robotlar, görevlerini tamamladıktan sonra yeni talepleri beklemek üzere şarj istasyonuna dönüyor.

Ülker'in CEO'su Mete Buyurgan, dijitalleşme ve teknolojiyi iş süreçlerinde etkin bir şekilde kullanmaya devam ettiklerini belirtti. Gebze fabrikasında Arçelik ve SK Robotik işbirliğiyle geliştirilen 20 otonom mobil robotun devreye alındığını ifade eden Buyurgan, bu robotlarla verimlilik, süreçlerin sadeleşmesi, hızlanması, maliyet kontrolü ve sürdürülebilirlik konularında önemli bir adım attıklarını vurguladı.

Ayrıca, yapay zeka, otomasyon, büyük veri analitiği ve nesnelerin interneti gibi teknolojilere odaklandıklarını ve bu alanlarda yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Buyurgan, dijitalleşme projelerine hız vererek devam edeceklerini ifade etti.


Haber Kaynağı : AA

yapay zeka Arçelik