Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

WhatsApp'ın iOS sürümüne Passkey özelliği geliyor

Dünyanın en popüler çevrim içi anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS sürümüne de Passkey özelliğini getiriyor.

WhatsApp'ın iOS sürümüne Passkey özelliği geliyor

WhatsApp'ın 24.2.10.73 kodlu iOS beta sürümünde, "Passkey" özelliği ortaya çıktı. Geliştirme aşamasındaki bu yeni özellik, WhatsApp kullanıcılarına güvenli bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Dünyanın en popüler çevrim içi anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz ekim ayında Android kullanıcıları için "Passkeys" adlı yeni bir özellik tanıttı. Bu özellik, kullanıcılara WhatsApp hesaplarına giriş için yeni ve güvenli bir seçenek sunuyor.

Şimdi ise bu özelliğin iOS sürümüne eklenmekte olduğu ortaya çıktı. WhatsApp'ın 24.2.10.73 kodlu iOS beta sürümünde görülen Passkey özelliği, henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, yakında tüm kullanıcılara sunulabilir. Bu yeni özellik, iOS platformundaki WhatsApp kullanıcılarına büyük ölçüde Android sürümündeki benzeri deneyimi sunacak.

Passkey özelliği, WhatsApp'ın iOS sürümüne entegre edildiğinde, kullanıcılar için etkili ve kolay bir deneyim sağlayacak. WhatsApp'ı kapatan kullanıcılar, uygulamaya yeniden giriş yapmak istediklerinde Face ID, Touch ID veya telefonun kilit şifresini kullanarak hesaplarını yeniden aktifleştirebilecekler.

Özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, kendi passkey'lerini belirlemek için sunulan yeni bir bölümü kullanabilecekler. Bu seçenek, kullanıcılara bırakılmış durumda; kimileri yüz tarama yöntemini tercih ederken, eski iPhone kullanıcıları parmak iziyle giriş yapabilecekler. Bunun dışında, bu yöntemleri kullanmak istemeyen kullanıcılar iPhone ekran kilidi üzerinden de WhatsApp'a oturum açabilecekler. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair daha fazla bilgi yakında açıklanacak.


Haber Kaynağı : 12punto

WhatsApp Apple Apple iPhone