Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'den BMGK toplantısı sonrası ateşkes yorumu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısı sonrası ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, söz aldı. Greenfield toplantıdan çıkan karara ilişkin, "bağlayıcı olmayan" ifadesini kullandı.

ABD'den BMGK toplantısı sonrası ateşkes yorumu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısı sonrası ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, oylamada ateşkes için "evet" oyunu neden kullanmadıklarını açıkladı. 

Greenfield, 15 üyeli BMGK'de geçici 10 üye ülke tarafından sunulan tasarının kabulünden sonra söz aldı.

İLK REHİNE SONRASI

Kararda ABD'nin, eklenmesini talep ettiği Hamas'ın kınanması gibi bazı ana konuların yer almadığını belirten Greenfield, bu nedenle oylamada "evet" oyu vermediklerini kaydetti.

Greenfield, "Ancak daha önce de söylediğim gibi, bağlayıcı olmayan bu kararın bazı kritik hedeflerini tamamen destekliyoruz" ifadesini kullandı.

"Konseyin, ateşkesin tüm rehinelerin serbest bırakılmasıyla gelmesi gerektiğini açıkça ifade etmesinin önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuşan Greenfield, Hamas tarafından ilk rehinenin serbest bırakılmasıyla Gazze'de ateşkesin hemen başlayabileceğini söyledi.

BMGK'DA KARAR BAĞLAYICI

BM Şartı'nın 25. Maddesi'ne göre, BMGK'de alınan kararlar bağlayıcı kabul ediliyor.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvador, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı bugün oylamaya sunulmuş, tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilmişti. ABD çekimser oy kullanmıştı.




Haber Kaynağı : 12punto

BMGK ABD Greenfield ateşkes