Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'da bir adam 217 kez Covid aşısı oldu!

62 yaşındaki adam, tıbbi tavsiyeye karşı 29 ayda 217 kez Covid aşısı yaptırdı. Erlangen-Nürnberg Üniversitesi'nden araştırmacılar, adamın aşılanmalardan herhangi bir yan etki yaşamadığını ve bağışıklık sisteminin aşılara normal şekilde tepki verdiğini belirledi.

Almanya'da bir adam 217 kez Covid aşısı oldu!

Almanya'da bir adamın, tıbbi tavsiyelere karşı 217 kez Covid aşısı olduğu bildirildi. Olay, Lancet dergisinde belgelendi ve aşılar 29 ay içinde temin edildi. Erlangen-Nürnberg Üniversitesi'nden araştırmacılar, adamın aşılanmaların ardından herhangi bir olumsuz etkiye maruz kalmadığını tespit etti.

Üniversitenin mikrobiyoloji bölümünden Dr. Kilian Schober, "Onunla iletişime geçtik ve onu Erlangen'de çeşitli testlerden geçmeye davet ettik. Taze kan ve tükürük örnekleri verdi. Bu örnekleri kullanarak, bağışıklık sisteminin aşıya tam olarak nasıl tepki verdiğini belirlemeye çalıştık" dedi.

Messenger ribonükleik asit (mRNA) aşıları, vücut hücrelerine virüsten biraz genetik kod göstererek işlev görür. Bağışıklık sistemi daha sonra Covid ile karşılaştığında nasıl savaşacağını tanır ve bilir.

Dr. Schober, bağışıklık sistemini tekrarlayan dozlarla aşırı uyarmanın bazı hücreleri yorabileceğinden endişe duyduğunu belirtirken, 62 yaşındaki adamda buna dair hiçbir kanıt bulunamadı.

Şimdiye kadar, adamın Covid ile enfekte olmadığı tahmin ediliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Covid-19