Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avrupa’da çiftçi eylemleri yayılıyor: İspanya, Moldova ve Polonya’da da çiftçiler vazgeçmiyor

İspanya, Moldova ve Polonya’da çiftçiler yol kapatma eylemlerine başladı. AB sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında uygulanan kurallara karşı çiftçi eylemleri yayılmaya devam ediyor.

Avrupa’da çiftçi eylemleri yayılıyor: İspanya, Moldova ve Polonya’da da çiftçiler vazgeçmiyor

İspanya’da çiftçilerin AB sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında yürürlüğe giren kurallara karşı başlattığı eylemler yedinci gününe girdi. Çiftçilerin traktörleriyle yol kapatma eylemleri sürüyor. Çiftçiler, artan üretim maliyetleri ve devam etmekte olan kuraklıkla mücadele için hükümetin çiftçileri desteklemesini talep ediyor. 

İspanya’da çiftçiler, üç yıldır azalan yağışlar ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkla mücadele etmeye çalışıyor. Şartlar düzelmedikçe çiftçilerin maliyetleri de artmaya devam ediyor. Öte yandan AB sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında uygulanmaya başlanan yeni kurallar, çiftçilerin üretim maliyetlerini daha da artırıyor. Artan maliyetler ve düşen verimlilik karşısında çiftçiler devletin kendilerini desteklemesini talep ediyor. 

Küresel ısınmanın sonucu olarak Akdeniz Bölgesi'nin daha da ısınacağı öngörülüyor. Akdeniz ülkelerinde tarımsal faaliyetler, iklim krizi nedeniyle her geçen gün daha da tehdit altında kalıyor. 

MOLDOVA’DA ÇİFTÇİLER SINIRLARI KAPATTI

Moldovalı çiftçilerde bu hafta eylem yapmaya başladılar. Romanya sınırındaki Leu?eni-Albita gümrük kapısını traktörlerle kapatan çiftçiler, yetersiz kalan devlet sübvansiyonlarını protesto etti.

Eylemi düzenleyen Asociatia For?a Fermierilor isimli dernek, ülkedeki krizin daha önce görülmemiş boyutta olduğunu söyleyerek, önlem alınmaması durumunda binlerce çiftçinin tarlalarını kaybedebileceği konusunda hükümeti uyardı. 

Moldova’da geçtiğimiz yılda çiftçiler benzer taleplerle eylem düzenlemiş, ancak hükümet bütün taleplerini reddetmişti. 

POLONYA’DA ÇİFTÇİLER UKRAYNA TAHILIYLA REKABET EDEMİYOR

Polonya’da ise çiftçiler, tarımda ithalat politikalarına karşı eylem başlattı. Ukrayna’dan ithal edilen tahılın ‘haksız rekabet’ yarattığını iddia eden çiftçiler, ithalata kota getirilmesini talep ediyor. Polonyalı çiftçiler, AB bölgesine ithal edilen Ukrayna tahılının ‘çok fazla’ olduğunu ve bunun iç piyasa dengelerini alt üst ettiğini savunuyor. 

Çiftçiler, Ukrayna sınırında Ukrayna tahılını yollara dökme eylemi gerçekleştirdiler. 

AB çapında yaşanan tarım krizini çözmek adına şu ana kadar ne ulusal hükümetler ne de AB kurulları somut bir adım atmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

İspanya çiftçi Avrupa Birliği