Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Belçika Başbakanı De Croo istifa edeceğini duyurdu

Fransa'da Macron'un ulusal meclisi feshedip erken seçim kararı almasının ardından, Belçika Başbakanı Alexander De Croo da yarın istifa edeceğini açıkladı.

Belçika Başbakanı De Croo istifa edeceğini duyurdu

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri Avrupa ülkeleri yönetimlerinin harekete geçmesini sağladı.

Macron'un ulusal meclisi feshedip erken seçim kararı almasının ardından, Belçika Başbakanı Alexander De Croo da yarın istifa edeceğini duyurdu.

Belçika'da halk, bugün Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yanı sıra federal parlamento ve bölgesel parlamentolara milletvekili seçti.

Kesin olmayan sonuçlara göre, anketlerin aşırı sağcı Flaman parti VB'nin birinci çıkacağı öngörüsü gerçekleşmedi ancak seçim sonuçları hükümette kriz yarattı. Başbakan Alexander de Croo'nun partisi Flaman liberal Open Vld ise yüzde 2,6 oranında gerileme kaydetti ve yüzde 5,7 oy oranı ile 9. oldu. Belçika Başbakanı Alexander De Croo yarın istifa edeceğini duyurdu. 

Partisinin seçimleri kaybettiğini kabul ettiğini söyleyen De Croo, "Bu akşam çok duygusal bir akşam. Kaybettiğimizi kabul etmeliyim. Yarın istifamı sunacağım'' ifadelerini kullandı.
Genel seçim sonuçlarına göre ülkede sol partilerin oy oranı azalırken Flaman kanadında sağ ve aşırı sağ partilerin ilk sıralarda gittiği görülüyor. Başbakan De Croo'nun partisinin federal hükümette veya Flaman kesiminde kurulacak hükümetlerde yer alması beklenmiyor.

'DÖNÜM NOKTASINDAYIZ'

De Croo, Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandık başına gittiğinde "Her seçim önemlidir ve her seçimde insanlar bunun şimdiye kadarki en önemli seçim olduğunu söyleyecektir. Ama bence gerçekten de Avrupa'da ve Belçika dahil bütün ülkelerde bir dönüm noktasındayız” açıklamasını yapmıştı. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Belçika

İlgili Haberler