Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BM: İsrail'in tahliye edilmesini istediği yerler Gazze'nin üçte ikisi

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA)'dan yapılan açıklamada, İsrail'in saldırı altında tuttuğu Gazze'de "tahliye edilmesini" istediği yerlerin Gazze'nin yüz ölçümünün üçte ikisini oluşturduğuna dikkati çekildi.

BM: İsrail'in tahliye edilmesini istediği yerler Gazze'nin üçte ikisi

OCHA'dan yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırı altında tuttuğu Gazze'de "tahliye edilmesini" istediği yerlerin yüz ölçümünün 246 kilometrekareye ulaştığı belirtildi.

Bunun da yaklaşık 360 kilometrekare alana sahip Gazze'nin yüz ölçümünün üçte ikisini oluşturduğuna dikkati çekildi.

İsrail'in tahliye edilmesini istediği yerlerde 7 Ekim'den önce 1,78 milyon Filistinlinin ikamet ettiği, bunun da Gazze'nin nüfusunun yüzde 77'sine denk geldiği ifade edildi.

GÜVENLİ BÖLGELERE DE SALDIRI BAŞLATMIŞTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den sonra Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden "güvenli olduğunu" iddia ettiği güney ve orta kesimlere gitmelerini istemişti.

Saldırılar nedeniyle Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler zorla yerlerinden edilmişti. İsrail ordusu, Aralık 2023'te daha önce "güvenli olduğunu" ileri sürdüğü güneydeki Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimlerine de kara saldırıları başlatmıştı.

Bu saldırıların ardından kuzeyde zorla yerinden olan Filistinlilerin de aralarında olduğu binlerce sivil tekrar sığındıkları yerleri terk etmek zorunda kalmıştı.

 


Haber Kaynağı : AA

Filistin Gazze İsrail tahliye sivil İsrail Ordusu Gazze Şeridi BM OCHA