Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Çin Dışişleri Bakanı'ndan Tayvan açıklaması: 'Sadece zaman meselesi'

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 14. Ulusal Halk Kongresi'nde Tayvan'la ilgili açıklamalar yaptı. Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu savunan Wang, ülkenin 'er ya da geç birleşeceğini' belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı'ndan Tayvan açıklaması: 'Sadece zaman meselesi'

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Tayvan'la ilgili yaptığı basın açıklamasında 'tek Çin' ilkesinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı. Tayvan'ın asla bağımsız olamayacağını, tüm uluslararası toplumun Çin'in bütünlüğünü destekleyeceği günlerin uzak olmadığını söyledi. 

Çin'in 'barışçıl' yeniden birleşme için en büyük samimiyetle çaba göstermeye devam edeceğini belirten Wang, Çin'in Tayvan'ın ana vatanından ayrılmasına asla izin vermeyeceğinin de net olduğunu ifade etti.

Çin'in Tayvan konusundaki politikası, iki ülkenin savaşa gerek kalmadan birleşmesine odaklanıyor. Ancak Çin zaman zaman yaptığı açıklamalarda, özellikle ABD tarafından müdahalelerin artması durumunda askeri seçeneğin masada olduğunu belirtiyor.

Tayvan'ın bağımsızlığına girişen herkesin tarih önünde sorumlu tutulacağını söyleyen Wang, dünyada Tayvan'ın bağımsızlığına göz yuman ve onu destekleyen herkesin 'ateşle oynadığı için yanacağını ve kendi yaptıklarının acı meyvesini tadacağını' da sözlerine ekledi.

Tayvan'da 2024 yılında yapılan iki seçimin ardından 180'den fazla ülke ve uluslararası kuruluşun 'tek Çin' ilkesine bağlılıklarını yeniden teyit ettiğini kaydeden Wang, bunun Tek Çin ilkesinin uluslararası toplumun evrensel bir fikir birliği haline geldiğini gösterdiğini söyledi.



Haber Kaynağı : 12punto

Çin Tayvan