Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

El Salvador'da çetelere operasyon: 5000 asker katılıyor

El Salvador'da Devlet Başkanı Bukele'nin emriyle ülkenin kuzeyindeki çetelere yönelik 5000 askerin katıldığı bir operasyon düzenlendi.

El Salvador'da çetelere operasyon: 5000 asker katılıyor

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, iki kişinin silahlı saldırıda öldürülmesi ardından Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin kuzey bölgelerinde bulunan çetelere yönelik büyük bir askeri operasyon düzenleneceğini duyurmuştu. Bukele'nin kararıyla 5 bin asker ve 1000 polisin katılımıyla çetelere yönelik operasyon düzenlendi.

Bukele, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde 2 kişinin silahlı saldırıda öldürüldüğünü ve sorumluların yakalanması için geniş çaplı operasyon emri verdiğini duyurdu.

Operasyona 5 bin asker ile 1000 polisin katıldığını belirten Bukele, "Cinayetleri işleyenler yakalandı. Çetelerden geriye çok az kişi kaldı ve onları da yok edene kadar durmayacağız" ifadesini kullandı.

Bukele, operasyondan dönen asker ve polislerin görüntülerini de paylaştı.

El Salvador'da çete olaylarında gözlenen artış sebebiyle Mart 2022'de olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından bugüne kadar çete üyesi olduğundan şüphelenilen 76 bin kişi tutuklandı.

Yargılanmalar sonucunda 7 bin kişi serbest bırakıldı.

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador, çetelerin ülkedeki gücü nedeniyle ciddi güvenlik sorunu yaşıyor.


Haber Kaynağı : AA

El Salvador çete Nayib Bukele