Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Endonezya'da sel: Ölü ve yaralılar var

Endonezya'nın Batı Sumatra bölgesinde şiddetli yağış etkili olması sonucu sel meydana geldi. Sel sonucu, 34 kişi hayatını kaybetti 16 kişi yaralandı.

Endonezya'da sel: Ölü ve yaralılar var

Endonezya’nın Batı Sumatra bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar sele neden olurken aynı zamanda bir yanardağdan soğuk lav akışı meydana gelmesi sonucu en az 34 kişinin öldüğü açıklandı. 

Batı Sumatra Afet Ajansı Sözcüsü Ilham Wahab, “16 kişi Agam’da ve 18 kişi de Tanah Datar’da olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 16 kişiyi arıyoruz” dedi. 

KAYIP İHBARLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarına polis, asker, gönüllüler ve bölge halkının katıldığını açıklayan Wahab, kayıp ihbarlarının gelmeye devam ettiğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Wahab, tahliye edilenlere ilişkin herhangi bir sayı açıklamadı. 

Batı Sumatra’nın Tanah Datar bölgesinde kaya bulunan bazı camilerde ve halka açık havuzlarda parçalarının düşmesi sonucu hasar meydana gelirken Lembah Anai Şelalesi’nin bulunduğu alanda ise yolda çökme görüldü. Agam’da ise çok sayıda ev ve tesis hasar gördü. 

Batı Sumatra’da Mart ayında eskili olan toprak kayması ve selde en az 26 kişi hayatını kaybetmişti. 



Haber Kaynağı : 12punto

Endonezya