Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Eski bakan eşini öldürdü!

Kazakistan'ın eski Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev, eşi Saltanat Nukenova'yı öldürmekten suçlu bulundu. Mahkeme tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Bişimbayev, karısına işkence yaptığını veya öldürmeyi planladığını reddetti.

Eski bakan eşini öldürdü!

Kazakistan'ın eski Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev, eşi Saltanat Nukenova'yı öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 44 yaşındaki Kuandyk Bişimbayev mahkeme tarafından işkence ve cinayetten suçlu bulundu.

Dava süresince suçsuz olduğunu iddia edip, eşinin kendisine zarar verdiğini kanıtlamaya çalışan Bişimbayev'in suçunu bir restorana ait güvenlik kameraları ortaya çıkardı.

BOĞAZINI SIKARAK ÖLDÜRDÜ

Duruşma sırasında oynatılan güvenlik kamerası görüntüleri, Bişimbayev'in 31 yaşındaki karısını defalarca yumruklayıp tekmelediğini ve onu neredeyse çıplak bir şekilde saçından tutarak daha sonra ölü bulunduğu odaya sürüklediğini gösteriyor.

Görüntülerde Bişimbayev önce eşini şiddetli bir biçimde dövüyor, sonra da boğazını sıkarak ölümüne neden oluyor.

CEP TELEFONUNDAN VİDEOLAR ÇIKTI

Ayrıca Bişimbayev'in cep telefonunda, bilincini kaybetmeden önceki son saatlerde kanlar içinde kalmış Nukenova'ya hakaret ettiği ve aşağıladığı videolar da bulundu.

Duruşma sırasında Bişimbayev, karısını dövdüğünü itiraf etti ancak yaralarının bir kısmının kendi kendine meydana geldiğini söyledi. Ona işkence yaptığını veya öldürmeyi planladığını reddetti.

RÜŞVETTEN SUÇLU BULUNMUŞTU

Bişimbayev, 2016 yılının mayıs-aralık ayları ekonomi bakanı olarak görev yaptı.

2018'de rüşvetten suçlu bulundu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak üç yıldan kısa bir süre sonra af ve şartlı tahliye sayesinde serbest kaldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Kazakistan Ekonomi Bakanı Cinayet