Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski Boeing çalışanı evinde ölü bulundu: Şirketi ihbar etmişti

ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki Adli Tıp ofisi, 62 yaşındaki eski Boeing çalışanının cumartesi günü öldüğünü açıkladı.

Eski Boeing çalışanı evinde ölü bulundu: Şirketi ihbar etmişti

12PUNTO DIŞ HABERLER

Boeing şirketinin ürettiği uçaklarda güvenlik sorunları olduğunu ihbar eden eski şirket çalışanı John Barnett evinde ölü bulundu.

ABD'nin Güney Carolina kentindeki bir adli tabip pazartesi günü yaptığı açıklamada, 62 yaşındaki Barnett'in Cumartesi günü "kendi kendine verdiği" bir yara nedeniyle öldüğünü söyledi.

Barnett'in ölüm haberini ilk kez aktaran BBC, eski çalışanın şirkete karşı açılan ihbar davasında yakın zamanda ifade verdiğini söyledi.

Charleston İlçe Savcısı Bobbi Jo O'Neal, bir açıklama yaparak "Charleston Şehri Polis Departmanı soruşturmayı yürüten kurumdur. Şu anda daha fazla ayrıntı mevcut değil" dedi.

Barnett'in 2017'de emekli olana kadar otuz yılı aşkın bir süre çalıştığı Boeing, ölüm haberi üzerine başsağlığı diledi.

Boeing yetkilileri Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, "Bay Barnett'in vefatından dolayı üzüntü duyuyoruz ve düşüncelerimiz onun ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" ifadesini kullandı.

BBC'nin haberine göre, Güney Carolina'da Barnett'i temsil eden avukat Brian Knowles, basın kuruluşlarının yorum talebine yanıt vermedi.

Barnett, 2019'da BBC tarafından, Boeing'in uçaklara kasıtlı olarak hatalı parçalar taktığını ve 787 Dreamliner tipi uçaklarda yolcuların ani bir basınç kaybı durumunda oksijensiz kalabileceğini iddia ettiğini aktarmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Boeing intihar