Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fransa'yla başlayarak birçok ülkeye yayıldı: İspanyol çiftçilerden protesto

Avrupa'nın birçok ülkesinde devam eden protestolara katılan İspanyol çiftçiler, ülke genelinde traktörleriyle yol kapatma eylemi düzenledi. Protestolar Fransa'da başlayarak birçok ülkeye yayıldı.

Fransa'yla başlayarak birçok ülkeye yayıldı: İspanyol çiftçilerden protesto

İspanya'nın Sevilya, Toledo, Granada, Huelva, Zaragoza, Ciudad Real, Valensiya, Malaga, Murcia, Tarragona, Lleida ve Madrid gibi birçok kentinde otoyollara çıkan çiftçiler, traktörleriyle trafiği yavaşlatıp, zaman zaman yolları kapattı.

İSPANYOL ÇİFTÇİLERİN İLK BÜYÜK EYLEMİ

Sosyal medya gruplarından mesajlaşarak organize olan İspanyol çiftçiler, hem Avrupa Birliği (AB) hem de İspanya hükümetinin tarım politikalarına karşı ilk büyük eylemlerini bugün gerçekleştirdi.

Çiftçilerin protestoları barışçıl geçse de ülke genelinde önemli otoyollarda trafiğin kilitlendiği görüldü.

YASALARIN GÜÇLENDİRİLMESİ 

Tarım sektörü çalışanlarının bağlı oldukları sendikalardan yapılan açıklamalarda protestoların sebepleri şu şekilde sıralandı:

"AB tarım politikalarında esneklik yapılması, AB dışı ülkelerden gelen ürünlere kısıtlama ve daha sıkı denetim getirilmesi, kuraklık sorununa karşı yardımların artırılması, tarladan marketlere kadar olan gıda zinciri kontrolünün ve yasaların güçlendirilmesi, çiftçilere yönelik sigorta haklarının genişletilmesi."

Avrupa'da ilk olarak Fransa'da başlayan daha sonra Almanya, Belçika, İtalya, Polonya, Romanya, Portekiz ve Yunanistan gibi diğer ülkelere de yayılan çiftçilerin protestoları İspanya'da bu haftadan itibaren yoğunlaştı.

Çiftçi sendikaları her gün farklı kentlerde eylem yapacağını duyururken, en büyük gösterilerin 13 Şubat'ta Katalonya bölgesi ve 21 Şubat'ta başkent Madrid'de yapılması planlanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Avrupa Birliği Fransa eylem tarım tarla çiftçi traktör İspanya