Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hindistan'da Müslüman öğrencilere saldırdılar: Teravih namazını kılanlara şiddet!

Hindistan'ın Gujarat bölgesinde, teravih namazı kılan öğrencilere bir grup tarafından saldırıldı. Hindistan polisi, saldırganların yakalandığını açıkladı.

Hindistan'da Müslüman öğrencilere saldırdılar: Teravih namazını kılanlara şiddet!

12PUNTO DIŞ HABERLER

Gujarat Üniversitesi'nde Müslüman öğrenciler, öğrenci yurdunda teravih namazı kıldıkları sırada Hintli bir grubun saldırısına uğradı. Hindistan polisi, Müslüman öğrencilere yönelik şiddet olaylarına karşı sıkı tedbirler alındığını duyurdu. Olayın failleri ise yakalanamadı.

Yetkililer, cumartesi günü Batı Hindistan'daki Gujarat Üniversitesi'nde ibadet yerleriyle ilgili çıkan tartışmanın, fiziksel saldırıya dönüştüğünü belirtti.

Polis kaynakları, yaralanan 5 öğrencinin tedavi altına alındığını söyledi. Öte yandan saldırıyı düzenleyen grupla ilgili bir detay paylaşılmazken, Hindistan medyasına göre olaya karışanlarla ilgili soruşturma devam ederken, polis henüz failleri tespit edemedi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Gujarat hükümetinin faillere karşı ‘sıkı önlemler’ aldığını söyledi.

Ahmedabad şehrinin polis komiseri Malik gazetecilere verdiği demeçte, cumartesi gecesi yaklaşık iki düzine kişinin pansiyona girdiğini ve öğrencilerin namaz kılmasına itiraz ederek onlardan bunu camide yapmalarını istediğini söyledi.

Yaralı öğrencilerden üçü hastaneden taburcu edilirken, diğer iki öğrencinin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER TEHDİT ALTINDA MI?

Saldırıda yaralanan Afganistanlı öğrenci Navid Siddique, Times of India gazetesine yaptığı açıklamada, kendisinin ve diğer öğrencilerin teravih namazını kıldıklarını, üç kişinin pansiyona girip onları sorgulamaya başladığını söyledi.

Gazeteye verdiği demeçte, "Bir tartışma çıktı ve taşlarla, demir borularla silahlanmış daha büyük bir kalabalıkla geri döndüler ve bize saldırdılar. Yurtta, odalarındaki öğrencilere saldırarak, mal ve araçlara zarar verdiler" dedi.

Afganistan'dan bir başka öğrenci olan Noman, BBC Gujarati'ye konuşarak, benzer olayların daha önce de yaşandığını söyledi ve "Burada diğer ülkelerden gelen öğrenciler için çok fazla risk var" ifadesini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

hindistan Ramazan ayı namaz Şiddet