Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Hollanda eski başbakanı ve eşi ötenazi ile hayatlarına son verdi

Hollanda’nın 93 yaşındaki eski başbakanlarından Dries Van Agt ve eşi Eugenie Van Agt-Krekelberg, hayata birlikte veda ettiler. Çiftin yaşamlarına ötenazi ile son verildi

Hollanda eski başbakanı ve eşi ötenazi ile hayatlarına son verdi

Hollanda’nın 93 yaşındaki eski başbakanı Dries Van Agt ve eşi Eugenie Van Agt-Krekelberg, ötenazi yoluyla hayata birlikte veda etti. 

Yapılan açıklamaya göre daha önce beyin kanaması geçiren Dries Van Agt’ın sağlık durumu bir süredir iyi değildi. Eşi Eugenie Van Agt-Krekelberg’inde sağlık durumunun son zamanlarda giderek bozulduğu açıklanırken, çiftin daha fazla acı çekmek istemediği ve hayata birlikte veda etmek istedikleri söylendi.

Açıklama Van Agt’ın kurucusu olduğu The Rights Forum (Haklar Forumu) tarafından yapıldı. 

FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN DERNEK KURMUŞTU

Van Agt Filistin’e verdiği destekle de tanınan bir siyasetçiydi.

Kurucusu olduğu The Rights Forum, daha önce Hollanda’nın İsrail’e destek vermemesi için çalışmalar yürütmüş ve farklı zamanlarda yürüyüşler düzenlemişti.

1977 ve 1981 yılları arasında başbakanlık yapmış olan Van Agt, aktif siyaseti bıraktıktan sonra da sivil hak savunuculuğuna devam etmişti. 2009 yılında kurduğu The Rights Forum, kuruluşundan bu yana kendisini "Filistin/İsrail meselesine ilişkin adil ve sürdürülebilir bir Hollanda ve Avrupa politikasına bağlı bir bilgi merkezi” olarak tanımlıyor. 

Van Agt, 2009 yılından bu yana Filistin’e destek için yapılan gösterilere katılıyordu. Bir açıklama yayınlayan eski Hollanda başbakanı Mark Rutte, ‘Hollanda’da kutuplaşmanın giderek arttığı bir dönemde Van Agt’ın benzersiz diliyle siyasete renk kattığını’ söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Hollanda Ötenazi