Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail askerleri yaralı Filistinli’yi aracın kaputuna bağladı

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde baskın düzenleyen İsrail askerleri, gerçek mermiyle yaraladıkları Filistinli Mücahit Azmi’yi askeri cipin kaputuna bağlayarak götürdü.

İsrail askerleri yaralı Filistinli’yi aracın kaputuna bağladı

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Cenin şehrine cumartesi günü yaptıkları baskında yaralı bir Filistinli adamı askeri bir Jeep'in kaputuna bağladı.

Reuters'ın gerçekliğini teyit ettiği, sosyal medyada paylaşılan videoda Cenin'de yaşayan Mucahid Azmi'nin yanından iki ambulans geçen Jeep'in kaputuna bağlı olduğu görülüyor.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

T24'ün aktardığı habere göre, İsrail ordusu yaptığı açıklamada kendi güçlerine ateş açıldığını ve karşılık verdiklerini, çatışmada bir şüpheliyi yaralayıp gözaltına aldıklarını belirtti. 

Açıklamada askerlerin daha sonra "şüpheliyi bir aracın üzerine bağlayarak askeri protokolü ihlal ettiği" ifade edildi. 

"DEĞERLERİMİZE UYGUN DEĞİLDİR"

Ordu, "Askerlerin videodaki olaydaki davranışı değerlerimize uygun değildir" dedi ve soruşturma yürütüleceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada şüphelinin tıbbi yardım için doktorlara teslim edildiği bildirildi. 

Azmi'nin ailesine göre gözaltı, Azmi'nin yaralandığı bir baskın sırasında yapıldı. Ailesi bir ambulans istese de İsrailli askerler Azmi'yi bir aracın kaputuna bağladı ve sonra hareket etti. 

Batı Şeria'da şiddet, İsrail ile Hamas arasında ekim ayında başlayan savaşın ardından artış gösterdi. İsrail sık sık bölgeye baskınlar düzenliyor, Yahudi yerleşimciler Filistin köylerine saldırıyor ve Filistinli gruplar sokak saldırıları gerçekleştiriyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail İsrail Ordusu hamas Filistin