Japonya Büyükelçiliği'nden PKK kararı
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, PSIA'nın uluslararası terör örgütleri listesinin bulunduğu internet sitesinin birkaç gün önce güncellendiği ve daha önce listede yer almadığı görülen PKK'nın listeye eklendiği belirtildi.

Türkiye'deki Japonya Büyükelçiliği, PKK'nin “yasaklı örgütler listesinden” çıkarılmadığını açıklayarak, "Hükümetin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur" diye kaydetti.
LİSTEDEN ÇIKARILMIŞTI
Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı (PSIA), resmi internet sitesinde yasaklı örgütler listesinden PKK’yi çıkarmıştı. Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği, konuya dair açıklama yaptı.
"POLİTİKAMIZDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR"
Elçiliğin sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın web sitesi geçtiğimiz gün güncellenmiş olup, bahse konu sayfa şu anda silinmiştir. Japonya hükümeti, PKK’yi 2002 yılı itibarıyla terörist vb. gibi mal varlığı dondurulması gereken örgütler arasına dahil etmiştir ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamaktadır. Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur."
Japonya Adalet Bakanlığına bağlı PSIA'nın daha önce güncellediği "Başlıca Uluslararası Terör Örgütleri" listesi ile "Genel Eğilimler" grafiğinde, PKK'ye yer verilmemişti.
Listede El-Kaide, Boko Haram, El-Şebab, IŞİD, Japon Kızıl Ordu ve Aum Şinrikyo gibi hem yerel hem uluslararası örgütler yer almıştı.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Teğmenlere 500 Bin Lira tazminat çıkarıldı... Dolar Kuru ayrıntısı...

Devlet Bahçeli 66 gün sonra geri döndü!

CHP’de Olağanüstü Kurultay hareketliliği

İşte Jose Mourinho- Okan Buruk geriliminin perde arkası!

Vatandaşlardan Ekrem İmamoğlu'na 15.5 milyon oyla dev destek!

AKP’li belediyeden ucuza aldı, İBB’ye 10 katına sattı

Gelinim Mutfakta 4 Nisan Cuma puan durumu: Bugün kim elendi?

Bolu'da 78 kişiye mezar olan yangın faciasında yeni detaylar...

Adana Portakal Çiçeği Festivali 2025 ne zaman? Kortej yürüyüşü ne zaman?

Siyasi belirsizliklerin gölgesinde hukukun üstünlüğü ve yapısal reformlar
