Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kremlin'den Macron'a cevap: 'NATO-Rusya çatışması kaçınılmaz'

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda NATO ve Rusya arasında çatışma yaşanma ihtimalinin "kaçınılmaz" olacağını açıkladı.

Kremlin'den Macron'a cevap: 'NATO-Rusya çatışması kaçınılmaz'

Kremlin sözcüsü Peskov, Moskova'da basın toplantısı düzenleyerek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" olmadığı açıklamalarını değerlendirdi.

Söz konusu ihtimalin gündeme gelmesinin önemli ve yeni bir olay olduğunu vurgulayan Peskov, "Fransa Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının diğer tüm yönlerini zaten duymuştuk ve bunları dikkate aldık. Macron'un, Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmanın gerekliliği konusundaki tutumunun da oldukça farkındayız." ifadelerini kullandı.

Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruya, "Bu durumda artık olasılıktan değil, kaçınılmazlıktan bahsetmeliyiz. Böyle değerlendiriyoruz." yanıtını verdi.

NATO ülkelerinin bu tür eylemlere girişmeden önce iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Peskov, "Bunun kendi çıkarlarına ve en önemlisi ülkelerindeki vatandaşların çıkarlarına uyup uymadığını kendilerine sormalılar." dedi.

Macron, dün yaptığı açıklamada, 2 yılı aşkın süredir Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliğinin olmadığını ancak bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini açıklamıştı.


Haber Kaynağı : AA

Rusya Macron Emmanuel Macron ukrayna Rusya Ukrayna