Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kremlin'den nükleer tatbikat açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı'da Rusya'ya karşı düşmanlıkların her gün kışkırtıldığını belirterek, bu yüzden nükleer kuvvetlerin tatbikat yapmasının ve savaş hazırlığının sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kremlin'den nükleer tatbikat açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere Rusya'nın Belarus ile stratejik olmayan nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasını başlatmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Avrupa kıtasında durumun oldukça gergin olduğuna dikkati çeken Peskov, "Her gün Avrupa başkentlerinin ve Washington'un eylemleri ve kararlarıyla Rusya'ya karşı yeni düşmanlıklar kışkırtılıyor. Provokasyon her gün yaşanıyor. Dolayısıyla elbette bu tür tatbikatlar ve savaş hazırlığının sürdürülmesi bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Genel olarak tatbikatı "normal uygulama" olarak nitelendiren Peskov, "Belli silah türleri varsa, o zaman silahlı kuvvetlerin savaşa hazırlığını uygun seviyede tutması ve tatbikat yapması gerekir" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Belarus ordusu ile stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin tatbikatının ikinci aşamasına geçildiğini bildirmişti.

Bakanlık, 21 Mayıs'ta ülkenin Güney Askeri Bölgesi'nde stratejik olmayan nükleer silahların kullanımına yönelik tatbikat başlattığını duyurmuştu.


Haber Kaynağı : AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Rusya Rusya Savunma Bakanlığı Vladimir Putin nükleer silah