Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuzey Kore askeri tatbikatlarını artırıyor: Kim Jong Un'dan gözdağı

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, orduya tatbikatlarını artırma talimatı verdi.

Kuzey Kore askeri tatbikatlarını artırıyor: Kim Jong Un'dan gözdağı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Güney Kore ve ABD'nin düzenlediği ortak askeri tatbikata yanıt olarak, bir askeri eğitim üssüne yaptığı ziyaret sırasında savaş tatbikatlarını yoğunlaştırma emri verdi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) aktardığına göre, Güney Kore ve ABD'nin Kuzey Kore'nin "nükleer ve füze tehditlerine" karşı caydırıcılığı güçlendirmek amacıyla yapılan 'Özgürlük Kalkanı' tatbikatının başlamasından iki gün sonra, Kim Jong Un orduya tatbikatları artırma talimatı verdi.

Kim'in ülkenin batısındaki üsse yaptığı ziyarette eğitim tesislerini ve askeri birliklerin eğitimlerini denetlerken, orduya 'ezici güce' sahip düşmanlarını ve onların 'savaşın fitilini ateşlemeye yönelik girişimlerini' kontrol altına almak için savaş kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik tatbikatları artırmalarını söyledi.

Güney Kore ve ABD arasındaki ortak tatbikata tepki gösteren Kim, iki ülkenin 'ağır bedel' ödeyeceğini vurguladı.

Güney Kore ile ABD, "ortak savunma duruşunun güçlendirilmesi" amacıyla 'Özgürlük Kalkanı' adıyla düzenlenen ortak askeri tatbikatı 4 Mart'ta başlatmıştı. Tatbikat her yıl düzenli olarak yapılıyor. Buna karşın ABD ve Güney Kore, bu yıl operasyonun kapsamını ve süresini genişletme kararı aldı.

Tatbikatla iki ülkenin ortak savunma duruşunun artırılmasının hedeflendiği, kara, deniz, hava, siber araçların kullanımıyla çok alanlı operasyonlara ve nükleer operasyonlara karşılık verilmesine odaklanılacağı belirtilmişti.

Kuzey Kore ise bu tür ortak askeri tatbikatları bir işgal provası olarak nitelendirirken, Seul ve Washington ise askeri tatbikatların savunma amaçlı olduğunu söylüyor.

 

 


Haber Kaynağı : AA

kuzey kore Kim Jong Un