Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuzey Kore uzun menzilli topçu silahlarıyla tatbikat yaptı: 'Güney Kore'ye mesaj gönderdik'

Kuzey Kore binlerce silahını test ettiği bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta menzili Güney Kore başkenti Seul'e kadar uzanan topçu silahları da denendi.

Kuzey Kore uzun menzilli topçu silahlarıyla tatbikat yaptı: 'Güney Kore'ye mesaj gönderdik'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Kuzey Kore perşembe günü uzun menzilli topçu sistemlerini ve savunma sistemleri farketmeden Güney'i vurmak için kullanabileceği binlerce silahı sergiledi.

Kuzey Kore'nin topçu tatbikatları, ABD ve Güney Kore'nin, Güney Kore ordusunun Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerini caydırmaya odaklanacağını söylediği 'Özgürlük Kalkanı' tatbikatının başlamasıyla Kore Yarımadası'nda gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, 11 günlük ABD-Güney Kore ortak tatbikatını ‘kışkırtıcı’ ve ‘pervasız’ olarak nitelemiş ve Kuzey Kore kuvvetlerinin ‘maceracı eylemleri’ izleyeceğini ve ‘sorumlu askeri faaliyetler’ yürüteceğini duyurmuştu. Kuzey Kore’nin devlet yayın organı Kore Merkezi Haber Ajansı(KCNA)'na göre atış tatbikatı, geçtiğimiz günlerde devlet başkanı Kim Jong Un’un orduya tatbikatları artırma çağrısının ardından geldi.

Kaynak: KCNA (Kore Merkez Haber Ajansı)

Perşembe günkü topçu tatbikatı, hafta başında kara kuvvetlerinin düşman bölgelere sızma manevralarından sonra, Kuzey'in bu hafta yaptığı ikinci tatbikattı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un her iki tatbikatı da gözlemledi ve devlet medyasının servis ettiği fotoğraflarda görüldü.

KCNA, tatbikatı “Güney Kore’ye mesaj gönderdik” ifadesiyle duyurdu.

KCNA’nın haberinde, "Tatbikat, düşmanın başkentini saldırı menziline sokan ve savaş caydırıcılığı açısından önemli olan, sınıra yakın uzun menzilli topçu alt birimlerinin güç gösterisi ateşiyle başladı" dedi.

Habere göre, Kim ‘tüm topçu alt birimlerinin gerçek bir savaşa girdikleri anda acımasız ve hızlı saldırılarla inisiyatif alabilmeleri için düzenli muharebe seferberliğine hazırlanmanın önemli olduğunu’ vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

kuzey kore Kim Jong Un güney kore