Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meta, İran lideri Hamaney'in sosyal medya hesaplarını kapattı

Teknoloji devi Meta, 'şiddet içeren bir görevi olan veya şiddet uygulayan' kişileri yasakladığını duyurarak, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Facebook ve Instagram hesaplarını sildiğini açıkladı.

Meta, İran lideri Hamaney'in sosyal medya hesaplarını kapattı

Teknoloji devi Meta, "şiddet içeren bir görevi olan veya şiddet uygulayan" kişileri yasakladığını duyurarak İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Facebook ve Instagram hesaplarını sildi.

Meta'nın bu kararı, çeşitli tehlikeli örgüt ve bireylerin yüceltilmesi, desteklenmesi ve temsil edilmesini platformlardan kaldıracağını belirtmesinin bir sonucu.

Bu yasak kararı, İsrail yanlısı grupların İsrail'in Gazze Savaşı'na paralel olarak İran liderinin çevrimiçi varlığına karşı tepki göstermesiyle de ilişkilendiriliyor.

Hamaney'in Farsça Instagram sayfasının 5 milyondan fazla takipçisi ve İngilizce versiyonunun 200 binden fazla takipçisi bulunmaktaydı. Ayrıca eski Facebook sayfasının yaklaşık 16 bin takipçisi vardı.

Meta'nın bu hamlesi, sosyal medya platformlarının, şiddet içeren içerikler ve kişilerle mücadele etme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ayetullah Ali Hamaney Facebook Instagram META