Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mısır ve Bahreyn'den ABD askerlerine yapılan saldırıya kınama

Mısır ve Bahreyn, 3 ABD askerinin öldürüldüğü Ürdün-Suriye sınırındaki Tenef Üssü'ne yönelik saldırıyı kınadı.

Mısır ve Bahreyn'den ABD askerlerine yapılan saldırıya kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Ürdün'ün Suriye sınırında bulunan bir bölgeye düzenlenen, 3 ABD askerinin ölümüne ve bölgede bulunan çok sayıda ABD güçlerinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını en güçlü şekilde kınar." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Mısır'ın, Ürdün'ün güvenliği ve istikrarını tehdit eden her türlü terör eylemini şiddetle kınadığı vurgulanarak, bölgede istikrarın sağlanması için terör ve şiddetin tüm şekilleriyle mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Bahreyn, terörle mücadelede ve sınırların silah ile uyuşturucu kaçakçılığından korunmasında Ürdün Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yapan ABD güçlerinden 3 askerin ölümü ve diğerlerinin yaralanmasıyla sonuçlanan, Ürdün-Suriye sınırı yakınında meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınar" ifadelerine yer verildi. 

ULUSLARARASI ÇABALARA DESTEK MESAJI

Bahreyn'in Ürdün ile dayanışmasını ve ABD ile işbirliğinde sınır güvenliğini sağlamasına yönelik desteğinin ifade edildiği açıklamada, ABD hükümetine, halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajı verildi, yaralananların iyileşmesi temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, Bahreyn'in teröre ve aşırılık yanlısı gruplara karşı duruşu ile bununla mücadelede uluslararası çabalara yönelik desteği yinelendi.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 25 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini açıklamıştı.


Haber Kaynağı : AA

ABD askeri üs Bahreyn destek Joe Biden ürdün