Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Papa Francis'den ABD seçimleri yorumu: Kötünün iyisi seçilecek

Papa Francis, Güneydoğu Asya turunu tamamladıktan sonra uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD seçimleriyle ilgili Kamala Harris'in kürtaj savunusunu ve Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikalarını eleştiren Papa Francis, ABD'li Katoliklerin seçimlerde "daha az kötüyü" seçmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Papa Francis'den ABD seçimleri yorumu: Kötünün iyisi seçilecek

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis 12 günlük Güneydoğu Asya turunu tamamlamasının ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazze'de yaşananları eleştirdi. İsrail'in Gazze'de okulları hedef almasını ve çocukların ölümünü korkunç olarak niteledi. "Öldürülen çocukların bedenlerini görmek bir okulun bombalandığını işitmek, korkunç bir şey" dedi. Bölgede olası ateşkes için de konuşan Papa, gerekli adımların atılmadığını öne sürdü.

"Bazen bunun bir savunma savaşı olduğu ya da olmadığı söyleniyor, ancak bu savaşın çok fazla olduğuna inanıyorum" diye konuşan Papa "Bunu söylemek zorunda kaldığım için üzgünüm ama barış yapmak için tarafların adım attıklarını düşünmüyorum." dedi.

HER İKİ İSMİ DE ELEŞTİRDİ

Papa Francis, yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri ile ilgili de soruları yanıtladı. Kamala Harris'in kürtajı savunmasını, Donald Trump'ın ise göçmen karşıtı politikalarını eleştirdi.

Papa, göçmenleri hoş karşılamamanın "büyük" bir günah olduğunu, kürtaj yaptırmanın ise "suikast"e benzediğini söyledi.

İki politikanın da yaşam hakkına karşı olduğunu belirten Papa, Kasım ayında oy kullanacak olan ABD Katoliklerinin "daha az kötüyü" seçmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Çin'i ve Kanarya adalarını ziyaret etmek istediğini söyleyen Papa, 2019'da çıkan yangında yanarak büyük hasar alan ve 8 Aralık'ta yeniden açılacak olan Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin açılışına ise katılmayacağını açıkladı.



Haber Kaynağı : 12punto

Papa Francis Kamala Harris Donald trump