Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sır çözüldü: Elon Musk'ın Twitter'ı neden satın aldığı belli oldu

Elon Musk'ın, Twitter platformunu milyarlarca dolara satın almasının asıl sebebi ortaya çıktı.

Sır çözüldü: Elon Musk'ın Twitter'ı neden satın aldığı belli oldu

Elon Musk, geçtiğimiz yıl uzmanlık alanının tamamen dışında gibi görünen Twitter platformunu tam 44 milyar dolara satın almıştı. Birçokları tarafından hayretle karşılanan bu hamlenin gerçek sebebi, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Kurt Wagner’in Battle for the Bird adında yeni piyasaya çıkacak göre, Musk eski Twitter CEO’su Parag Agrawal’dan özel jetini takip eden bir kullanıcının hesabını kapatmasını istemiş, Agrawal ise bunu reddetmişti.

NEDEN SATIN ALDI?

Yine kitapta yer alan bilgiye göre, aldığı red cevabıyla küplere binen Musk bu olaydan kısa süre sonra yüklü miktarda Twitter hissesi satın almaya başladı. 3 ay gibi kısa bir süre içinde ise, şirkette yaklaşık yüzde 10’luk bir hisse edinmiş oldu. Bunun ardından Twitter’ı tamamen satın almayı deneyen ünlü girişimci, Ekim ayında bu amacına ulaştı.

Bu satın alım gerçekleştikten sonra, ifade özgürlüğüne son derece önem verdiğini ve bu yüzden özel jetini takip eden kullanıcıyı banlamayacağını söyleyen Musk, yalnızca 1 ay sonra dediğinin tam tersini yaptı ve ilgili kullanıcının hesabını askıya aldı.

Tüm bu olayın ve daha fazlasının yer alacağı Wagner’ın Battle for the Bird kitabı, 20 Şubat’ta piyasaya çıkacak. Ne Musk ne de Agrawal kitapta geçen iddialarla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk twitter şirket