Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tahran'da depresyon alarmı

İran'ın başkenti Tahran'da yaşayanların yüzde 99,7'sinin "depresif" hissettiğini ortaya koyan bir araştırma, kentteki yaşam kalitesinin düşüklüğüne bağlı olarak insanların büyük bir çoğunluğunun memnuniyetsiz olduğunu ortaya koydu.

Tahran'da depresyon alarmı

İran'da yapılan bir araştırma, başkent Tahran'da "yaşam kalitesinin düşüklüğü" nedeniyle insanların yüzde 99,7'sinin "depresif" olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, şehirdeki kaotik durum, eğlence mekanlarının yetersizliği, park ve bahçelerin elverişsizliği, düzensiz çöp konteynerleri, kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesi gibi faktörlerin depresyon oranlarını artırdığı vurgulandı. Kentte yaşayanların yüzde 99,7'si depresif hissediyor ve sadece yüzde 0,3'lük bir kesim enerjik hissediyor.

Yaşam kalitesinin en düşük olduğu bölgelerin kentin güneyinde yer aldığı ifade edilen araştırmada, yaşam kalitesi orta seviyede olan bölgeler ise kuzeyde kaydedildi. Araştırmada, hava kirliliği ve trafik gibi önemli konuların değerlendirmeye alınmadığı belirtildi.

"İYİLEŞTİRMEK İÇİN YATIRIM YAPILMIYOR"

İranlı kent sosyolojisi uzmanı Hüseyin Eymani Cacermi, Tahran'da yaşam kalitesini artırmaya yönelik yeterli altyapı çalışmalarının yapılmadığını vurgulayarak, "Yaşam alanlarını iyileştirmeye yönelik yatırımlar yapılmıyor" dedi.

Eymani Cacermi, şehirdeki sınırlı sosyal alanın, evlilik ve çocuk sahibi olma isteğini azalttığını belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

hava kirliliği İran araştırma